Blogg från Rom: ”Karneval, mimosa i blom och valkampanj…”

Det är det som är Italien, allt på en gång och så många olika intryck! Men den positiva energin finns här, både hos en charmig Romeo i Venedig, hos den doftande mimosan och i den pågående valkampanjen. Redan den 24 februari går italienarna till val. Det låter skrämmande nära med tanke på den komplicerade situation landet befinner sig i och valkampanjen är både aggressiv och saknar program som känns riktiga, trygga och troliga. Ledarna använder för mycket tid att “spotta” på varandra och några kommer upp med idéer som känns minst sagt befängda, typ Berlusconi (som “majoriteten” trodde var ur spelet), som sedan två dagar påstår att om han vinner så kommer han att återbetala en husskatt (IMU, som Monti regeringen införde) och som satt många i skuld och i svåra Karnevaldamsituationer.

Karnevalen, den ursprungliga,  rullar parallellt, men har en del gemensamt när det gäller upptåg och fantasi. I lördags invigdes den i Rom med stor uppslutning (http://www.romatoday.it/eventi/carnevale-2013-roma.html) och varar fram till den 12 februari, Fettisdagen = Martedi grasso.Mimosans gula färg får stå för sol och hopp. Vi behöver massor av kraft och energi och solar som värmer inåt.

Buon Carnevale!

Marianne da Roma

Karneval

2017-03-13T11:51:19+00:00