Så kan ditt kroppsspråk förändra vem du är

Kroppsspråk påverkar hur andra ser på oss, men det kan också förändra hur vi ser på oss själva. Socialpsykolog Amy Cuddy visar hur ”power poserande” –  även när vi inte är  helt övertygade – kan påverka testosteron och kortisol nivåerna i hjärnan, och kanske till och med ha en inverkan på våra möjligheter till framgång .

Amy Cuddys forskning, som hon gjort i samarbete med Dana Carney, har visat att det kan räcka med att ställa sig i en ”maktposition” i två minuter för att skapa en 20 procentig ökning av testosteron och en 25 procent minskning av stresshormonet kortisol. Med andra ord, att anta dessa ställningar  kan göra att en person känner sig mer kraftfull.

http://youtu.be/GAiUE06s_TE

 

Johanna Litsgård Lebourne

Twitter: @litsgaard

Twitter:@litsgaard

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:20+00:00