Bytessajten Reuse lanserar app

Köp-, sälj- och bytessajten för mode, Reuse, släpper nu en gratis iPhone-app som gör det enkelt att sälja, köpa och byta mode direkt från mobilen och på så sätt verka för en mer hållbar livsstil.

Vintage och second hand-marknaden för kläder blommar som aldrig förr och trenderna kring använda plagg likaså i och med rörelser som till exempel kläd-swapping och upcycling av gamla plagg. Reuse gör det lätt att sälja sina gamla kläder och hitta nya fynd, online och med mobilen, och att ge sitt bidrag till miljön.

– Jag tycker att man, inte minst för miljöns skull, ska sälja, ge bort eller byta även de lite billigare trendprodukterna som vi kanske bara använder ett fåtal gånger. Det vore underbart om vi verkligen fick in det som en självklarhet i shoppingbeteendet idag och att ett trendplagg kunde byta ägare flera gånger samma säsong, säger Elina Devini, VD på Reuse.

Kläder som slängs i soporna utgör en stor påverkan på miljön så second hand-shopping och kläd-swapping är ett enkelt och roligt sätt att vara miljömedveten.

– Det handlar om att göra sitt bästa. Det är ok att shoppa men man kan bestämma sig för att aldrig slänga kläder – det vill Reuse underlätta med appen, säger Elina Devini.

I Reuse:s iPhone-app kan användaren hålla koll på nyinlagda annonser och skapa favoriter. När man lagt in sin annons är det självklart enkelt att dela den med  vänner via Facebook, Twitter, Google+ eller e-mail. Dessutom kan man hålla sig ajour med mode, upcycling, second hand och miljömedveten shopping i Reuse:s blogg genom appen.

Här kan du läsa mer om funktionerna i appen, samt ladda ner den.

2017-03-13T11:51:19+00:00