Bästa gå bort-presenten: DVD-box med förstklassig underhållning

Börjar du tröttna på dina gå bort-presenter? Känns den traditionella vinflaskan fantasilös och buketten med Stat Oil-blommor som pengar i skön? Gör något nytt, ge bort en DVD-box med förstklassig och kritiker-rosad underhållning. Det finns ett stort utbud, framför allt i nätshopparna. Du kan beställa DVD-boxarna via nätet och få hem dem i brevlådan för en ringa summa. Så enkelt kan du skaffa dig ett lager gå-bort-presenter, som kommer att ta emot med glädje. För allt finns faktiskt inte tillgängligt via Play. Och alla gillar inte att se film på datorn, utan tycker att det är härligt att kunna hålla filmen i handen. Och så är det ju på samma vis som med böcker – det är de som vi har får i present som vidgar våra vyer extra mycket. Det är de som gör att vi prövar att läsa den där författaren/boken som vi annars inte skulle ha tagit oss an.

Här kommer en lista på DVD- boxar med drama-serier av högsta kvalitet.

 

Bästa gå bort-presenten: DVD-box med förstklassig underhållning1. Mad Men, säsong 1

”I 1950-talets USA får reklammakarna epitetet ”Mad Men” – en cynisk och självälskande skara som går efter parollen ”allt går att sälja”. Men på Sterling Cooper Advertising Agency, där alla vill nå toppen, badar man i smutsiga intriger …”

Se Mad Men och du känner dig mindre ensam som människa, brukar jag själv säga till dem som ännu inte har sett serien.  Dina vänner kommer att tacka dig för att du har invigt dem i en av världens, ja kanske världen bästa drama-serie.

Sällan har en kritikerkår varit så överens – detta är en dramaserie av högsta kvalitet. Mångfaldigt prisbelönad och garanterat beroende-framkallande. Dina vänner kommer garanterat att beställa resten av boxarna.

Går att beställa för endast 99 kronor. Klicka på länken här så slussas du vidare.

 

Rome2. ROME, den kompletta boxen. 
Detta är en fantastisk HBO-serie som innehåller allt – dramatik, kärlek, sorg, spänning och erotik.  Den handlar om Julius Caesar, hans vapendragare Markus Antonius, närmaste arvinge Octavius, ifrågasättande vän Brutus, hänsynslösa brorsdotter Atia och vredgade älskarinna Servilia. Det är en historia för alla tider som ses genom två soldaters ögon, två män
vilkas liv blir obevekligt knutna till själva romarrikets.

Du kan beställa boxen hos CDON för 229 kronor. Klicka Här så slussas du vidare till sajten

 

 

 

 

220px-Homelandposter3. Homeland, säsong 1.

Efter åtta år i fångenskap återvänder marinkårsoldaten Nicholas Brody till USA som hjälte. Men alla tror inte på honom, framför allt inte CIA-agenten Carrie Mathison, som hävdar att Brody har omvänts och nu arbetar för Al-Qaida. Det som följer är en farlig katt- och råttalek med Amerikas nationella säkerhet.

Personligen trodde jag inte att det gick att göra en bättre serie än Mad Men, men denna ameriksanska serie har motbevisat mig. Den bjuder på bländande skådespeleri och högaktuellt terorrist-tema.  Den vann 2011 två Golden Globes bland annat i kategorin Bästa TV-serie – Drama. Vid Emmy Awards 2012 blev Homeland galans stora vinnare då serien bland annat utsågs till Bästa TV-serie i dramasektionen och både Claire Danes och Damian Lewis utsågs till bästa skådespelare.

[

Boxen går att beställa hos CDON just nu för under 300 kronor.Klicka här så slussa du vidare till sajten

 

wire-season-1

 

4. The Wire, säsong 1

En amerikansk dramaserie (HBO, som skildrar kampen mellan polisen och knarklangande gäng i stadens västra delar, och berättas ur båda sidors perspektiv. Serien berättas både ur polisens och de kriminellas perspektiv i en värld där gränsen mellan gott och ont har suddats ut.

The Wire har hyllats av kritikerkåren för sin realistiska skildring av livet i storstaden och sitt ovanligt djupa utforskande av det amerikanska samhällets baksidor.

Boxen går att beställa via CDON för endast 179 kronor. Klicka Här så slussas du vidare.

 

 

 

in_treatment_-_season_1_part_2_4_disc_nordic-13546166-frntl5. In treatment, säsong 1

In Treatment är ett amerikanskt tv-drama från betalkanalen HBO producerat av bland andra Mark Wahlberg. Serien handlar om psykoterapeuten Paul Weston (Gabriel Byrne) och hans möten med sina patienter. Med stor självsäkerhet hjälper han dem att ta död på sina  hjärnspöken och ta itu med sina problem. Men i hans eget liv är det ganska rörigt minst sagt och vi får ta del av en betydligt skörare sida av honom.

Två människor som sitter ansikte mot ansikte och analyserar personliga problem, hur kan det vara spännande, kanske du tänker.

Men faktum är att här krävs inget mer tack vare lysande manus och briljant skådespeleri.

Boxen går att beställa för endast 99 kronor. Klicka Här så slussas du vidare till sajten:

 

 

en_forlorad_varld_5_disc6. En förlorad värld  (Brideshead Revisited) komplett box

Detta är en TV-serie som är baserad på romanen med samma namn författad av Evelyn Waugh. I En Förlorad Värld spelar Anthony Andrews och Jeremy Irons två unga män som träffas på Oxford. Charles (Jeremy Irons) har varken pengar eller familj och blir nära vän med Sebastian (Anthony Andrews). Han blir alltmer involverad i Sebastians familj som är katoliker i det protestantiska England.

Ett underliggande tema i boken är hur de två världskrigen förändrade allt som den engelska överklassen värderade och höll kärt.

En förlorad värld, som är vald till Englands bästa TV-serie någonsin, är en fantastisk skildring om den brittiska överklassen med sagolikt vackert foto, inte minst från Venedig. Och tro det eller ej – serien springer cirklar runt ack så sevärda Downton Abbey.

Går att beställa för endast 199 kr. Klicka Här så slussas du vidare:

 

matador_vol_17.  Matador, säsong 1

Den danska succéserien Matador från TV. Serien spelades in mellan 1978 och 1982, men är fortfarande högst sevärdFölj de danska familjerna Skjern och Varnaes liv och leverne i den lilla staden Korsbaek.

Boxen innehåller 3 skivor. Kan beställas via Webbhallen för ca 240 kr. Men skynda dig. Det ryktas om att boxarna snart är slut.

 

 

 

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

2017-03-13T11:51:20+00:00