Avicii använder fansen för musikaliskt experiment

En av housemusikens största DJ-stjärnor, den 23-årige svensken Avicii, bjöd förra veckan in sina fans runt om i världen till ett banbrytande musikaliskt experiment. Tillsammans ska de skapa Aviciis nästa hitlåt (?) och redan nu är samarbetet, Avicii x You, en global succé med över 6000 inkomna bidrag från 300 musikskapare från mer än 100 länder.

– Jag är förvånad över hur många bidrag som redan har kommit in så tidigt i projektet. Jag fick in över 1500 musikbidrag från över 100 länder inom 24 timmar, och antalet fortsätter öka. Det finns så mycket talang i världen, och det är fantastiskt att få vara med om att föra samman all kreativitet, säger Avicii.

Det sex veckor långa projektet startade den 11 februari och nu  kan fans skicka in sitt bidrag till låtkategorin bassline, som sedan följs av kategorierna beat/rhytmbreak och effects. Deltagarna kommer också att kunna rösta på de valda finalistbidragen som plockas ut av Avicii. Omröstningen kommer att fortsätta fram tills dess att musik från alla kategorier har valts ut och de slutgiltiga bidragen utgör Aviciis nya hitsingel.

Den färdiga låten kommer att släppas den 26 februari 2013.

Besök Avicii x You på www.aviciixyou.com

Om Avicii x You

Musikprojektet Avicii x You är ett kreativt samarbete som Avicii och Universal Music står bakom tillsammans med telekomföretaget Ericsson. Alla royalties från alla musikkreatörer som bidrar till det slutliga spåret kommer att doneras till välgörenhetsstiftelsen House For Hunger, som grundades 2011 av Avicii och Ash Pournouri med syfte att bekämpa världshungern.

Om Avicii

Grammynominerade Avicii, född Tim Bergling, har blivit hyllad av Rolling Stone Magazine som en av de DJ’s som leder dagens revolutionsvåg inom den moderna tidens dansmusik. Avicii är mest känd för sina hyllade liveframträdanden och för sin internationella megahit ”Levels”. Låten erövrade musiklistor världen över, har över 50 miljoner visningar på Youtube och blev utsedd som ”Tune of 2011” av David Guetta i DJ Mag. Efter ett intensivt turnéschema och släpp av sommarhiten ”Silhouettes”, ärades svensken en tredjeplats i DJ Mag’s lista över 2012 ”Top 100 DJs”, bara efter knappa tre år som producent. Under 2012 har Avicii hunnit vara huvudakt på Ultra Music Festival, Tomorrowland, Electric Daisy Carnival och Lollapallooza, och hans första sommarvistelse på Ushuaïa Beach Hotel i Ibiza fick partyön i extas. Avicii är även en av genrens mest eftertraktade kollaboratörer. Hans ”Superlove”-samarbete med Lenny Kravitz och remix av Madonnas ”Girls Gone Wild” är några av förra årets mest hyllade låtar.

RM

Twitter: RenewMagazine1

2013-01-19T17:10:18+00:00