”Från Nyköping till New York” – dokumentär på SVT om Anna Bergendahl

Möt Anna Bergendahl i dokumentären ”Från Nyköping till New York” som sänds på SVT2 söndagen den 23/12 kl 22:15.

I programmet får du följa Anna på hennes resa från Idol och Melodifestivalen till samarbetet med en av världens största producenter och låtskrivare Larry Klein och vidare till ett showcase för Annas amerikanska skivbolag Decca i New York. Producent är Fredrik Stattin och fotot av Jörgen Bodensand.

Anna släppte i oktober sitt andra album, ”Something To Believe In”. Det är resultatet av ett unikt samarbete mellan Anna och Larry Klein. Man känner igen sig, det är klassisk singer/songwriter-musik av amerikanskt snitt som ger associationer till Tracy Chapman, Emmylou Harris, Norah Jones, Lucinda Williams, men det är ändå mycket Anna.

Albumet släpps i USA i mars 2013.

Två repriseringar är redan nu tablålagda till den 25/12 kl. 01:20 samt den 27/12 kl. 10:30.

SvD: Anna Bergendahl tog nya tag i USA

 

http://youtu.be/O0qceQIbNoE

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:22+00:00