Darling Darin

I kväll är det Darins tur att vara värd i ”Så mycket bättre”.  Det ska bli mycket spännande, men också lite tråkigt eftersom det innebär att vi inte kommer att få höra ännu en fantastisk låttolkning av honom

Jag har länge varit ett Darin-fan. Inte på så vis att jag gillar alla hans låtar – långt därifrån, men jag beundrar hans enorma talang och den utveckling han har genomgått sedan där dagen då han varpå audition hos Idol-juryn 2004, se videon nedan. Darin kom tvåa i Idol och har i intervjuer berättat att han direkt efteråt trodde att det var kört för honom som artist eftersom han inte vann det åtråvärda skivkontraktet. Så fel han hade! Darin är en av de få Idol-deltagare som lyckats göra sig en karriär som artist efter Idol. Och det var faktiskt han som skapade trenden med ”Tvåan som den egentliga vinnaren”.

Darin är numera en fullblodsartist och framgångsrik musikproducent med framgångar internationellt. Den målbrotts-svaijighet som präglade hans vackra röst och som ofta fick utrymme för eftersom han ofta envisades med att sjunga i falsett, är helt borta. Nu sätter han tonerna perfekt och hans framträdande i ”Så mycket bättre” är så perfekta att många tror att de inte är live-spelningar.

Darin är Sveriges svar på Michael Jackson, men utan dennes psykiska problem. Darin verkar trygg och tillfreds med sig själv. Darin har länge varit populär, nu håller han på att bli allas Darling. Och det är han baske mig värd.

Darins audition i Idol 2004

Darins bejublade framträdande i jubileet för Melodifestivalen 2005. Han sjunger Lena PH:s ”Det gör ont”.

Darins första hit ”Money for nothing”

Darin håller på att lämna pojkåren och bli en man. 

http://youtu.be/_ftg7N9uyHo

Darins tolkning av Olle Ljungströms låt ”En apa som liknar dig”

Åsa-Mia Felllinger

fellinger@renewmag.se

 

 

 

 

 

 

 

2012-12-08T11:20:50+00:00