Vandringsresa till Mount Everest med erfaren klättrare

Temaresor lanserar nu en unik vandringsresa till världens högsta berg Mount Everest med Robin Trygg, den yngste svenske Everestbestigaren någonsin.

– Resan är en once-in-a-lifetime-upplevelse med tuff trekking i vackra miljöer, säger Lin Wessblad, chef på Temaresor.

Reseledare och ciceron på resan är Robin Trygg. Förra året besteg han som den yngste svenske klättraren någonsin Mount Everest. Robin jobbar idag som allt från äventyrare och bergsklättrare till föredragshållare.

Rundresan inleds i Kathmandu med en stadsvandring bland tempel, vackra byggnader och marknader.

Under resan avverkas vandringsetapper av olika svårighetsgrad för att nå Mount Everest basecamp, 5360 meter över havet. På högre höjd görs sedan kortare vandringsetapper, bland annat till det dödliga isfallet som avgränsar lägret och det berömda Tengbocheklostret.

På väg upp mot lägret går vandringarna genom småbyar, över hängbroar och floder. Allt i naturlandskap med glaciärer, höga toppar och ”himlens tak” som kuliss. Till hjälp med att bära packning har resenärerna så kallade sherpas.

En av höjdpunkterna enligt arrangörerna är en morgontrekking till Kalapathar för att se solen gå upp över en av de allra bästa utsiktsplatserna mot Mount Everest.

Resan arrangeras den 23 april 2013 och omfattar 19 dagar.

Läs mer:

http://www.temaresor.se/Templates/Product.aspx?id=22346

 

2012-11-22T15:00:16+00:00