Detta usla bedrägeriförsök är en förolämpning mot min intelligens

Under den senaste veckan har jag fått detta mail (se bild) sammanlagt fem gånger. Jag kan inte påstå att det är jobbigt att radera dem. Men det är både tröttsamt och irriterande när de dyker upp i min inkorg.

På Konsumentverkets hemsida står följande om den här typen av bedrägeri:

”Phishing innebär att bedragaren skickar ett mejl till en konsument där avsändaren ser ut att vara ett seriöst företag eller en välkänd organisation. Konsumenten uppmanas att skicka över personliga uppgifter för uppdatering – ofta för sin egen säkerhets skull. På så sätt lägger bedragaren direkt vantarna på uppgifterna och kan börja utnyttja dem.”

Observera att det står  ”ser ut att vara ett seriöst företag” . Att avsändaren i det här fallet är en bedragare är så uppenbart att det nästan är skrattretande. Ja, faktiskt en förolämpning mot min intelligens (som är högst normal).

Så här kommer min uppmaning:  Lägg ner detta usla bedrägeriförsök. Istället för att förolämpa min intelligens kan ni panta tomflaskor eller något liknande.

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

2017-03-13T11:51:27+00:00