”Nej, nu gör jag slut med X factor!”

Nej, nu får det vara nog med fredagsmys framför ännu ett jury-program! Utröstningen av Malcolm Brandin gör att jag gör slut med X factor. Ja, ja, jag vet att smaken är som baken, vi tycker olika om musik och alla kan inte tilltalas av rapp. Men jösses – ett program som X Factor ska väl ändå handla om vem som har den största potentialen av bli en stjärna? Och vem har det om inte en person som, jämte sångröst och scennärvaro, själv kan skapa sina låtar.  Och i X Factor var det Malcolm som vecka ut och vecka in som kom med något eget istället för att, som alla de andra, sjunga covers.

Men nej då, det är idel cover-artister kvar i tävlingen och det är lätt att redan nu räkna ut hur det kommer att gå.  Bennys bidrag i tävlingen kommer att krängas till jul på en samlingsplatta.  Efter nyår ebbar hans liv som artist ut. Isak kommer, om han har råtur , att få framträda i Allsång på Skansen alternativt Melodifestivalen. Sedan försvinner han in i glömskan landskap.

JEM kommer att livnära sig under högst två år genom att sjunga covers på Viking Line-resor.  Och Awa? Tja, det blir  högst en (!) hit och en Melodifestival innan hon märker att det finns andra yrken som gör henne lyckligare. Och som ger inkomster för att kunna flytta hemifrån.

Svenska folket borde ha lärt sig efter alla åren med Idol. Där alla vinnare, förutom Agnes, misslyckats med att skapa sig en bra karriär inom musiken. För att överhuvudtaget ha en chans efter program som Idol och X Factor måste artisten:

– Kunna skriva/producera egen musik som folk vill lyssna på.  (Darin och Agnes kan det)

– Vara drivkraftig som tusan

– Vara karismatisk och/eller snygg

Men historien upprepar sig, de riktiga talangerna röstas bort. Det värsta med i X-factor är att juryn också röstar bort dem.

 

Estelle

P.S. Min syster tror att utröstningen av Malcolm beror på Swedish House Mafias avskedskonsert. De som förstår musik var där istället för att titta på X Factor. Det missgynnade Malcolm, menar hon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:25+00:00