Karmin – gruppen som via You Tube och Reddit blivit en superhit

I april 2011 lade Amy Heidemann och Nick Noonan, duon som är Karmin, upp en cover av Chris Browns ’Look At Me Now’ på YouTube. Då visste det inte  att just den låten skulle förändra deras framtid för evigt.

 

 

 

Klippet spred sig  snabbt och efter att hip-hop stjärnor retweetade klippet kom det snart upp i miljoner visningar.

 

Musikstudenterna Nick Noonan och Amy Heidemannsom hittade varandra på musikutbildningen Berklee i Boston och är numera även förlovade. Musiken är melodiös lättsam R&B men det är nog framför allt Amys utstrålning och sång som gjort att gruppen klättrat på listorna. Hon är som plockad direkt ur en 50-tals film men med 2000-talets edge.

Karmin hör sig själva första gången på radio.

Som den moderna grupp dom är frågade de fansen på sin officiella hemsida vad de vill höra på plattan som produceras just nu  och 50% svarade att de vill att Amy ska rappa. En annan av hennes styrkor.

Karmin är ett av de där lysande exemplen att det faktiskt går att producera sin egen musik, lägga upp på en plattformarna som finns idag och plötsligt lever det sitt eget liv. Det gäller bara att hitta sin grej och göra den bra.

Nu i november kommer de spela in i studio – på  Twitter kan man följa hur det går.

Johanna Litsgård Lebourne

Twitter: @litsgaard

 

2017-03-13T11:51:27+00:00