Lina premiärbloggar från Kina om att ha fjärilar i magen

Egentligen har vi redan landat i vårt nya land, men jag tänkte ändå börja med att skriva lite om våra förberedelser. Och om att ha fjärilar i magen.

Snart dags… många månaders planering och så bara avfärd kvar. Lite nervöst är det i magen men lika overkligt känns det ändå. Vi längtar, att vänta är fruktansvärt tråkigt. Försöker lägga tid på sista förberedelser. Var och klippte mig och färgade ögonfransarna bland annat, svårt att veta när och var jag kommer att hitta någon som får lov att sätta sin sax i mitt hår.. 🙂

Vi var och tog nya ”passkort” hos fotografen förra veckan, för tredje gången. Hade hört att man behöver många kort till olika papper, men trodde nog att det skulle räcka med den högen vi tog sist, men icke. Har tyvärr glömt hur många det blev sammanlagt. Men det är ingen större ide att älta och gnälla, bara göra och se glad ut! 😀

Fick egentid på Willys innan vi lämnade Göteborg och passade på att bunkra diverse mat. Så svårt att veta vad vi kommer att behöva och sakna. Har nog försökt att fråga nästan alla jag känner vad de skulle sakna om de var i vår sits. Hittade en tipslista på SWEA-Beijing som jag gick efter. Enligt flyttfirman får vi bara ta med oss oöppnade torrvaror, så det har jag försökt att hålla mig till. Det slank visst ner en tub med kaviar också. Torrvara? Nja… Men det blev havregryn, olika kryddor, tandkräm, Oboy, och mycket mer. Men längst tid ägnade jag nog vid barnmatshyllan. Försökte räkna ut hur mycket gröt och välling som vi behöver till sommaren… Och vad kom jag fram till? Ingen aning, jag plockade på mig tills jag skämdes och tänkte att Emma får väl äta så länge det finns, och sen får vi se. Skämt och sido så är hon egentligen så stor nu så det mesta ska nog gå ner och i alla fall till våren. Inte heller att förglömma är de, jag har glömt hur många, kassar från apoteket som jag har köpt…

Länk till SWEA:s lista: http://www.swea.org/sweabeijing/beijing___1144.aspx?newsId=6127

Fjärilar

Packdags. Fem högar. Container, flygfrakt 100kg, resväskor, hyrt förråd och slängas/ges bort. Förutom det då som ska vara kvar i den uthyrda lägenheten. Vad kommer vi då behöva på en gång, inom ca en vecka och vad kan vänta till efter nyår?  Började egentligen med att slänga och ge bort. All alkohol fick nya ägare. Syrran tingade ett par kassar med kläder. Skänkte bort två kassar barnkläder. Hann även med två vändor till Sortergården. Så var det gjort. Alla möbler vi ville ha med, det vill säga bokhylla, spjälsäng, två byråer och en fåtölj, cd-skivor, böcker, köksgrejer och det mesta av maten och vårkläderna fick åka båt. (Var alldeles säkert mycket mer som jag har glömt och antagligen inte kommer att sakna). Extra ombyten (men inte jättenödvändiga), hälften av leksakerna, lite mat med mera fick åka flyg. Sedan fyllde vi våra resväskor med lite gröt/välling, några ombyten, en jacka, (små)leksaker, lite böcker, dator, två par skor, ja lite så där som vi kunde behöva innan vi flyger, under flygresan och på en gång. På fredagen kom flyttfirman och började packa åt oss, fantastiskt smidigt att slippa göra själv men lite jobbigt att sitta bredvid och titta på och inte hjälpa till. Men de är proffs och det gick lätt och smidigt. Kändes konstigt att tänka att många av våra grejer ska gunga runt på havet i två månader.

Fjärilar i magen

Kan även nämna att jag inte har nämnt allt pappersarbete som jag har sluppit att ta i. Helt klart fördelen med att flytta med ett företag, och ha en bättre hälft som fixar. Det har varit ett par turer om vad vi behöver för papper, vilka som måste vara i original, hälsointyg, vaccinationer, foton (i massor, och i färg). Vi fick tillbaka våra pass med visum dagen innan avresa. Nej men visst, marginaler är bra att ha, haha!

Lina Hellsten

 

2017-03-13T11:51:26+00:00