De vill ge fattiga barn en god jul

Enligt Rädda Barnens rapport om barnfattigdom finns det 248 000 fattiga barn i Sverige, lika många som bor i centrala Malmö. Detta var uppslaget som gav Alexandra Bylund och Maria Arnesdotter idén om att starta en insamling till förmån för de barn vars föräldrar inte har råd att köpa julklappar.

– Vi vill att alla barn ska ha rätt att uppleva en mysig jul. Genom vår insamling kan vi bidra till detta och samtidigt öka insikten om att 13 % av barnen i Sverige lever i fattigdom, säger Maria Arnesdotter.

Insamlingen går ut på att föräldrar skickar sitt barns önskelista tillsammans med adress, kön och ålder på mail. Privatpersoner och företag kan skänka pengar genom ett bankkonto och det finns även möjlighet för företag att bidra med leksaker och kläder.

– Insamlingen pågår fram till den 9 december och efter det gör vi beställningarna på Internet så att barnen får sina julklappar lagom till julafton, avslutar Alexandra Bylund.

Läs Rädda Barnens rapport om barnfattigdom här. 

Låt alla barn få en God jul på Facebook. Klicka här.

RM

 

Följ oss på twitter: @Renewmagazine1

 

2017-03-13T11:51:27+00:00