Svenska landslaget inspirerar och lär oss en läxa

Tillhör du en av de som fällde molokna kommentarer då svenska landslaget spelade VM-kvalmatch mot Tyskland igår kväll? Jag och min familj gjorde definitivt det. Inte nog med att vi var deppade, vi var både sarkastiska och hånfulla i våra kommentarer under första halvlek, då tyskarna fullkomligen spelade ut vårt landslag. Inte nog med det, vi stängde av TV:n när tyskarna nätade fjärde mål. Det var först i morse som jag fick ta del av den bragd-vändning som killarna gjorde, när de gick från 0-4 i underläge till att, på övertid, sluta matchen med 4-4.  Det var inte utan att vi skämdes när vi insåg hur illojala vi varit och hur fel vi hade om lagets förmåga. Det är så lätt att sitta bredvid och vara kaxig.  Jag försökte kompenserade missen genom att ”knarka” sportsändningar på TV hela morgonen-

Landslaget vändning illustrerar något som jag älskar med idrott – att det handlar om så mycket mer än om att skyffla in mål eller  vinna poäng. Det handlar om viktiga saker i livet – om att kämpa och att vilja, om att tillvarata de chanser som ges, istället för att gräma sig över dem som man har missat. Det handlar om att vara här och nu och att göra det bästa av situationen. Och – när det gäller lagidrott- det handlar om att kämpa tillsammans, att samarbeta och att stötta varandra.

Allt detta gjorde svenska landslaget igår kväll i Berlin och har därför en given plats i Renew Magazines lista över inspirerande personer och fenomen. Svenska herrlandslaget i fotboll både inspirerar och lär alla oss som slängde yxan i sjön och utgick från att det var ”kört”, en viktig läxa.

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

 

 

2017-03-13T11:51:29+00:00