Surfing på schemat

Intresset för vågsurfingkurser utomlands slår alla rekord och nu kan du gå längre utbildningar på ”the Surf Academy” i Australien. På ”the Surf Academy” kan du läsa i en, två eller tre månader och efter tre månader är du en fullfjädrad surfinstruktör, eller en äkta ”Surf Dude”.

Vad lär man sig då på ”the Surf Academy”?
En vecka kan bestå av lektioner måndag – fredag, med teoretiska kunskaper om havet, hur vågorna bryter och praktiska övningar. Mycket av tiden fokuseras på att lära sig nya tekniker och att utmana sina rädslor men också i hur livet som surfare kan se ut…
–    Många av våra kunder tycker om att utmana sig själva och lära sig nya saker. Nu ser vi tjejgäng, familjer och ensamresenärer som bokar in sig påsurfkurser där det tidigare endast var en liten sportig grupp av resenärer som vågade sig på det. Det verkar vara en större acceptans för att testa på nya saker och utmana sig själv,  Sara Pontander, marknadsansvarig KILROY

Populära länder för surf
De flesta väljer att resa på en 5-7 dagars kurs för att lära sig grunderna i vågsurfing och de mest populära destinationerna för surfkurserna ärAustralien, Indonesien (Bali), Marocko samt Costa Rica. KILROY har surfkurser i ett flertal länder och utbudet ökar ständigt. De som vill lära sig surfa lär sig på några dagar grunderna. Utan en kurs tar det längre tid och är mer riskfyllt. De som redan kan grunderna i surf och gillar sporten väljer ofta resmål och studieort utefter möjligheterna till att surfa på destinationen.

Kombinerar studier och surf
Det blir mer och mer populärt att välja studieort efter hur möjligheterna ser ut för surfing på orten. Nuförtiden har utrustningen inom surf blivit så mycket bättre att det går att surfa i de flesta länder som har en kustremsa. Även i Sverige och i Norge har surfingen vuxit myclet på senare år även om det i Sverige krävs lite mer vind för att surfa eftersom vi inte har samma typ av vågsvall som de större haven har.

RM
2017-03-13T11:51:29+00:00