Sex bra appar för föräldrar

Det finns en uppsjö av bra appar för föräldrar och barn men här har vi plockat ut sex stycken som ändå har något lite extra. Glöm bara inte att ställa in telefonen eller surfplattan så det plötsligt inte börjar ticka massa pengar. Hade själv en svettig upplevelse när det plötsligt började komma kvitton från i-tunes store på flera hundra…

 

 

1. BVC-appen

Här kan du hålla reda på vaccinationer, BVC-besök och få information och inspiration kring sina barns utveckling.  Den har snabbt klättrat uppåt på mest nedladdad i app store.

 

 

Se inslag i SVT

 

 

2. Gåtor för hela familjen

Bra app för den som ska trängas i en bil nu på höstlovet.  Gåtorna är indelade i kategorierna roliga, töntiga, listiga och kluriga, perfekt för den som tröttnat på att leta efter lego i baksätet.

 

 

3.  Havspussel 123 – ordinlärningsspel för barn

Appen innehåller 50 olika pussel med olika svårighetsnivåer och svenskt tal. Här får du lära dig namnen på massor av havsdjur och några djur som lever runt Nordpolen. Här kan man genom pussel utforska undervattenlivet och hälsa på hos färgglada fiskar, valar och andra djur under ytan.

 

4. ”Barn i stan” – tipsar om aktiviteter för barn i Stockholm  

I appen, som också är gratis, hittar du aktiviteter som sker nu och i den närmsta framtiden. Man får tips på aktiviteter inom en massa olika genres; butiker, dans, djur, film, grönområden, julmys mm.

 

 

 

 

5. Träningspass – för den som inte hinner till gymmet eller ut i spåret

Testade själv häromdagen och har fortfarande ont i kroppen…Här kan du ställa in vad du vill träna och hur länge. Varje moment pågår i 90 sekunder och du kan själv bestämma hur länge du vill hålla på. Mycket pedagogisk och det enda du behöver är ett plant golv- dessutom helt gratis.

 

 

 

 

6. Kidtivities 

Har du just börjat ditt höstlov och redan hört,  ”mamma/pappa jag har inget att göööööra”Denna app ger dig över 120 olika förslag på aktiviteter för föräldrar och barn. Enkla roliga saker man kan göra hemma med material man oftast har. Välj om du vill leka ute eller inne eller både ock. Lekarna passar bäst för barn mellan 2-6 år men riktar sig till föräldrarna. Finns bara på engelska.

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:28+00:00