Ovanligt kändistätt på jobbet – Johanna bloggar

Får säga att det varit ovanligt kändistätt de senaste veckorna. Mycket tack vare ett gäng studiebesök med medieeleverna och ytterligare några besök på skolan så därför blir det bilder med kändisanknytning.  Om det känns lite fånigt – sluta läsa nu.

I våras startade vi igång ett samarbete med Suzanne Reuter på TV-linjen. Ibland faller saker och ting på plats och i det här fallet så ledde ett möte på en buss till att hon plötsligt var inne hos oss som gästföreläsare. Superkul, så klart. Hon är inte bara outstanding på den hon gör men också en väldigt ödmjuk och jordnära människa som det varit väldigt roligt och planera lektioner med och lära känna.

Nu var hon på besök på vår storföreläsning Fokus där hon berättade om sin  karriär men även om alkoholismen, hjärnblödningen och sitt förhållande till media. Hon är enligt utsago by the way en av få kändisar i Sverige som inte har någon stalker, kan ha och göra med att ”folk är lite rädda för mig, de tror att jag är så där elak som jag spelar ibland.”.

 

Tidigare samma vecka var vi på besök på SVT. Just då var det nyhetskurs och därför åkte vi till min gamla kompis Martin som jobbar på Rapport och Aktuellt för rundvandring på nyhetsredaktionen. Han hade fixat så vi kunde vara med på morgonmötet på redaktionen och sedan blev det en tur till studion. Träffade några gamla kollegor i korridorerna så många plus med det besöket.

Morgonmöte på Sveriges största nyhetsredaktion.

Morgonmöte på Sveriges största nyhetsredaktion.

 

 

SVT laddar för Nobelprogram.

SVT laddar för Nobelprogram.

 

 

 

 

 

 

 

Japp, här skulle man vilja sitta någon gång och prata om den där boken som ligger i byrålådan men aldrig skickats till några förlag.

Japp, här skulle man vilja sitta någon gång och prata om den där boken som ligger i byrålådan men aldrig skickats till några förlag.

 

 

 

Strax innan Lundell gick in och körde ut alla.

Strax innan Lundell gick in och körde ut alla.

Men det var kanske ändå det här som gjorde störst avtryck...
Men det var kanske ändå det här som gjorde störst avtryck…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I veckan var vi  istället på Expressen för att träffa deras kvalitetsredaktör Irina Halling, ämnet var etik och kvällstidning. Under rundvandringen sprang vi in i Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Vi gick samtidigt på gymnasiet en gång i tiden och är båda bördiga från Enköping, inte så många fler gemensamma nämnare förutom journalistiken då. Men han tog en spontanstund för att prata med eleverna och berätta om Expressens etikarbete. Passade också på att riva ner projektorduken…vilket kunde slutat rätt illa om han inte hade duckat.

Läge märke till mördarduken som hänger från taket.

Läge märke till mördarduken som hänger från taket.

Till sist hade vi DNs krönikör Emanuel Karlsten på besök tidigare i veckan. Han är före detta elev  och har sedan gjort snabb karriär inom sociala medier facket. Fick några bra tips där på hur man snurrar en tidningen på nätet. Det här är det absolut bästa med det här jobbet. Se hur före detta elever tar fart och flyger iväg inom något område som är just deras grej.

 

Johanna Litsgård Lebourne

Follow: @litsgaard

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:29+00:00