Läsa, lyssna och titta ifatt – Johanna bloggar om höstlov

Ja, då var det höstlov. Skönt. Inte för att vi har skördat så mycket potatis som de här dagarna var till för en gång i tiden. (Intressant hur en gammal tradition bara hänger kvar även om den inte berör så många rent praktiskt längre.)

Har kört någon slags kombo av jobb, lek och uppdatering av höstgarderoben. Ja, inte min då  tyvärr mer införskaffande av vinterskor och överdragsbyxor till sönerna. Tänkte ligga steget före i vinter och inte som förra året då jag i panik fick springa iväg och köpa skor en kväll när tio plus ramlade ner till nollan och äldsta sonen  visade sig vuxit ur alla gamla skor jag drog fram ur garderoben.

Har också hunnit med några möten på SVT och UR. De planeras för en TV-serie på UR där jag fick sitta med lite som bollplank. Kul. Och sedan ett möte med inköpschefen på SVT. Passade på att titta på ett klipp där min man medverkar i en av UR.s vetenskapsproduktioner. Inspelat på Gärdet men skulle föreställa afrikanska savannen. Bra gjort.

 

Passade på att ta en fika på väg till en middag på kvällen på mitt gamla hängställ – Thelins i Fälsöversten. När vi flyttade hem till Sverige efter några år i USA bodde vi på Valhallavägen så under första mammaledigheten blev det ganska många rundor och kaffekoppar på Thelins. Nostalgi.

Hade så klart glömt laddaren hemma och kom lite skamsen in på en Teliabutik för att fråga om jag kunde få låna en laddare och då visade det sig att dom hade laddningsstationer där. Jag kanske är absolut sist på bollen nu  – men det var ju en kanongrej

 

Höstlov hemma hos oss innebär annars att läsa, lyssna och titta ifatt det där som lagts på hög som verkar intressant men som inte hunnits med. Snurrade runt upp i videobutiken när barnen stod och skulle komma överens om film, vilket kan ta sin lilla tid, och fastnade för ett gäng titlar. Inte så mycket nytt och fräscht, men det handlar som sagt om att titta ifatt.

 

Vad det blev? Tja…det fick bli lite lättsmält feelgood så då kan ni ju gissa själva. Men ska försöka hinna med de andra också.

Rekommenderar annars att lyssna in er på Alex och Sigges podcast, speciellt den senaste om förlossningen av Alex och Amandas dotter.

Och artikeln om svenska Fredrik Bond i senaste numret av Icon, världens bästa reklamfilmare  i Los Angeles.

Johanna

Twitter: @litsgaard

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:28+00:00