Kristofer bloggar från San Diego

När jag först landade i San Diego tänkte jag ”bara jag kommer igenom passkontrollen så är det lugnt”.

Jag var nervös hela flygresan över hur mitt liv som student i San Diego skulle bli. Men mest skakig var jag över passkontrollen. Efter många avsnitt av gränspoliserna i USA blir man ju en aning nojig.

Nyckeln in i USA var självklart mitt studentvisum, men jag hade även förberett en hel del andra papper. Jag hade bland annat svar på alla frågor jag kunde tänkas få om varför jag ska in i USA. Jag hade kvitto på betald skolavgift och ett godkännande från skolan att jag var deras student. Jag hade till och med tagit med mig ett sex månaders långt bankutdrag från alla mina konton. Helt galet!

Gränspolisen lät mig passera… och nästa steg väntade. Resan till värdfamiljen.

Kristofer till vänster i bild.

Kristofer till vänster i bild.

Hemma hos min värdfamilj delar jag rum med Tsuyoshi. En mycket vänlig och sympatisk kille från Japan. Min värdfar en hårt arbetande man i 60-årsåldern medans min värdmamma är en vanlig amerikansk hemmafru. Tillsammans bor vi fyra med hundarna Molly och Jack. Jack har förövrigt psoriasis och har kliat sin rygg så hårt att han behöver en ryggoperation. Frun äter alltid middag i sängen och mannen gillar all typ av Hip-hop. Det här kommer bli ett spännande halvår.
Äventyret kan börja.

/Kristofer

Kristofer Löfvenberg, 21 år från Stenungsund. Bor för närvarande i San Diego där jag studerar på EF international language school. Bloggar om mina äventyr och kulturkrockar i Kalifornien.

2017-03-13T11:51:32+00:00