Bra sagt av Sarah McPhee – vd för pensionsjätten SPP

Läser DI Weekends porträtt av SPP:s koncernchef Sarah McPhee och gillar henne direkt. Inte nog med att hon plockar med reportern och fotografen till sommarstugan (huset?) där man får pumpa upp vatten ut brunnen för att kunna koka kaffe och enda bekvämlighetsinrättningen är ett utedass. Utan också för vad hon säger.

Saxar några citat:

”Fokuserar inte på chefer som intresserar sig för sin egen karriär. De blir sällan bra chefer och aldrig bra ledare.”

”Bra ledare ser till att må bra. Annars mår alla andra dåligt”.

Hur gör man när alla måsten trycker på? Frågar reportern.

”Man vilar först och gör sedan. Du kan inte göra allting först och sedan vila. Jag har försökt, det går inte. Inte om du vill vara med hela matchen, och det vill jag.”

Och fortsätter.

”Vårt hem är emellanåt fullständigt upp och ned, inklusive obetalda räkningar. Högarna kan vara så stora att det är direkt otrivsamt. Vi har säkert 25 års osorterade kartonger. När vi dör får väl barnen ta dem till tippen, jag bryr mig inte.”

”Ledarskap handlar om närvaro, oavsett om man är chef , förälder eller barnens fotbollstränare. Många män är skickliga i överlevnad iaktta hur de gör för att må bra.”

Befriande att läsa om en kvinna i ledande position som inte behöver ha ett tipp topp hem och som kan lägga sig på soffan mellan varven utan att få dåligt samvete. Hon känns rätt långt från begreppet duktig flicka trots att hon basar över 130 miljarder kronor. För Di Weekend berättar hon också om uppväxten i en akademikerfamilj vid Klippiga bergen i USA och om att leva med en alkoholiserad pappa.

 

Läs hela artikeln här.

Johanna Litsgård Lebourne

Follow: @litsgaard 

 

2012-11-02T00:36:00+00:00