Allt fler svenskar väljer att fira jul och nyår i Dubai

I år är det rekordmånga svenskar som väljer att fira jul och nyår i Dubai. Det visar ny statistik från Flygbarometern. Många väljer att resa iväg till varmare breddgrader under jul och nyår då det i år är ”arbetstagarjulen”, man får lång ledighet om man endast tar ut några få semesterdagar.

Storstaden, sanddyner, lyxen och den värmande solen lockar svenskarna. Under september månad bokades det 87 % fler resor till Dubai under jul- och nyårshelgerna jämfört med samma period föregående år.
Emiratet är ett solsäkert resmål där det finns något för alla. Det är en relativt kort flygtid på 6 timmar och tidsskillnaden är endast 3 timmar.

– Vi kan se att Dubai blir allt mer populärt och allt fler svenskar väljer resmålet när de vill komma iväg till solen. Befolkningen är trevlig och där finns allt vi kan önska oss, från sol, bad och shopping till den arabiska mystiken och även en skidbacke, säger Marléne Wallberg, Marknadsdirektör påSupersavertravel.

I år infaller julafton på en måndag vilket innebär att om man tar två dagar ledigt så får man över en veckas ledighet och tar man fem dagar ledigt får man två veckors ledighet. Detta gör att många svenskar valt att få sol på näsan under jul och nyår.

I topp på listan återfinns favoriten Bangkok och det land som har flest bokningar är USA med New York i toppen. En nykomling på listan är Las Palmas som ökat med 52% och solsäkra Phuket har ökat med 16%.

– Vi kan se att soldestinationer ökar samtidigt som klassiska weekendresmål som Paris och Wien har sjunkit. Paris har sjunkit med 9% medans bokningar till Wien har minskat med hela 40%, säger Marléne Wallberg.

Läs mer om svenskarnas resvanor på Flygbarometern >>>

September 2012

1.)    Bangkok, Thailand  (1)
2.)    London, Storbritannien  (2)
3.)    New York, USA  (3)
4.)    Barcelona, Spanien  (4)
5.)    Amsterdam, Nederländerna  (8)
6.)    Berlin, Tyskland  (6)
7.)    Paris, Frankrike  (5)
8.)    Beirut, Libanon  (7)
9.)    Istanbul, Turkiet  (10)
10.) Dubai, Förenade arabemiraten  (11)
11.) Rom, Italien  (ny)
12.) Phuket, Thailand  (ny)
13.) Prag, Tjeckien  (13)
14.) Zürich, Schweiz  (12)
15.) Las Palmas, Spanien  (ny)

*Siffran inom parantes visar resmålets placering föregående år.
*Statistiken representerar bokningar mellan perioden 1/9 – 30/9 2012, jämfört med samma period föregående år.

RM
2017-03-13T11:51:29+00:00