Riksmöte och besök av programledaren Pär Lernström

Riksmöte och besök av programledaren Pär Lernström – Johanna bloggar.

Vissa dagar är lite mer spretiga än andra, igår var en sådan dag. Efter att ha baxat barnen till skola och dagis var det dags att bege sig till Storkyrkan för att bevaka den ekumeniska gudstjänsten som inleder alla riksdagsår. Uppdraget var att intervjua Niklas Piensoho som predikade och få några kommentarer efteråt.  Kändes ganska lugnt tills jag satt på tunnelbanan och började googla vad dresscode kavaj egentligen innebär. Lite så där i elfte timmen. Borde veta betydligt bättre efter att ha delat trappuppgång med Magdalena Ribbing i flera år.

Kavajen var på, absolut, men började plötsligt tvivla på att jeans, visserligen nya och på intet sätt slitna men ändå… skulle passa. Efter att ha sett lite bilder från twittrande kollegor redan på plats så blev det en snabb tur till Kapp Ahl vid Sergels torg och ett ännu snabbare kjolköp. Orutinerat…

Poliser på plats...

Poliser på plats…

Min kollega Roger kollar kameran.

Min kollega Roger kollar kameran.

Kungen och drottningen någonstans där nere.

Kungen och drottningen någonstans där nere.

Satt bakom Expressens hovreporter Johan T Lindwall hela gudstjänsten som twittrade frenetiskt på sin telefon. Funderade på vad han så ivrigt rapporterade om när det var mest körsång och bibelläsning på programmet. Kunde sedan läsa att han bevakade varenda liten rörelse som kungafamiljen gjorde, Madeleines intag av halstabletter var femte minut, Madeleines och Daniels fnissande åt någonting osv, osv…   Sedan var det dags att börja jobba på riktigt. Skulle haffa stadsråd och riksdagsledamöter för en kommentar efter gudstjänsten, här med civil- och bostadsminister Stefan Attefall. Hans fru Cecilia har tagit bilden, hon och jag delade rum vid en kurs i opinionsbildning i Tanzania för några år sedan så det var ett kärt återseende. Färdigjobbat, i alla fall i den här delen av stan och nu var det bara att dra fram jeansen igen och åka ut till skolan för kick-off med mediaeleverna. Kul. Först på programmet var  hemliga gästen som i år var Pär Lernström. Programledare för Idol mm  som har gått på skolan och kunde nu dela med sig av några goda råd och uppmuntrande ord om att ”det visst finns jobb” när de kommer ut.  

Sedan var det prestigematch i allmänbildnings-brännboll. Fungerar som en helt vanlig brännbollsmatch men med tvisten att hamnar du vid tredje konen så måste du svara på en allmänbildningsfråga, missar du är det bara att gå tillbaks till första konen. Jättekul tycker vi lärare som kommit på den. Det blir en del spring…

Kvällen avslutades mes spex och middag.

Bra dag – om än lite spretig som sagt.

 

2017-03-13T11:51:33+00:00