Familjekrogen – en bok om Gondolen och familjen Lallerstedt

Familjen Lallerstedt har i snart tjugo år drivit en av Stockholms mest välkända krogar, Gondolen. Just nu är arbetet igång med att skriva boken Familjekrogen som genom bilder och berättelser beskriver den händelserika epoken mellan Östermalmshallen och Gondolen. Boken är planerad att komma ut i handeln under vintern 2013.

I boken Familjekrogen får läsaren lära känna Erik och Anna Lallerstedt genom skildringen av familjens framgångsrika resa i krog- och mathistorien. Vi får läsa personporträtt av medarbetare och ta del av de många gästernas olika minnen av restaurangen med Stockholms vackraste utsikt.

Utöver det bjuds det också en hel del på fakta om hur många köttbullar som måste rullas till julbordet, vilket bröd som är populärast till hur ett typiskt dygn på Gondolen faktiskt ser ut.

– År 2014 är det 20 år sedan jag tog över Gondolen och det är 50 år sedan min karriär startade inom restaurang. Min första kärlek var krogen. Nu när min dotter Anna tagit över rodret för restaurangerna vill vi tillsammans lämna ett varmt minne till våra gäster genom boken Familjekrogen, säger Erik Lallerstedt.

– Boken Familjekrogen är en hyllning till min far och restaurangerna, men det är också ett löfte om att föra familjetraditionen vidare där klassisk svensk mat  och våra gäster alltid står i fokus, säger Anna Lallerstedt.

Redaktör och huvudförfattare för Familjekrogen är journalisten Viggo Cavling, som själv är stammis på Gondolen sedan 1999.

En viktig del av boken är alla de minnen som gästerna samlat på sig under åren. Genom en kampanj på Facebook efterlyser man de bästa minnena från Gondolen som har chansen att bli en del av boken.

RM

2017-03-13T11:51:33+00:00