Kökshjälpen – ny app som hjälper dig att lyckas bland kastrullerna

Nu finns en ny app, kökshjälpen, med smarta funktioner du kan behöva när du lagar mat eller bakar. Slå snabbt och lätt upp köttinnertemperaturer, vilka ingredienser som kan ersätta en annan eller ugnsinställningar för olika bakverk.  Bra grej för den stressade 20-talist människan.

Du ska steka en rostbiff i ugnen och behöver veta vilken temperatur den ska ha när den är klar. Kökshjälpen innehåller innertemperaturer för de flesta köttbitar och ger dig snabbt rätt gradantal.

Du bakar och följer ett recept och undrar vad du kan ersätta bikarbonat med. Kökshjälpen innehåller massor av ingredienser och tips om vad du kan ersätta dem med. Du hittar dem snabbt och lätt genom att söka eller leta bland kategorierna.

Du bakar muffins och information om tid i ugnen, temperatur eller placering i ugnen saknas i receptet. Kökshjälpen innehåller ugnsinställningar för många olika bakverk och maträtter som du hittar snabbt och lätt.

-Idén till appen fick jag efter att upprepade gånger själv stått i köket och behövt veta köttinnertemperaturer snabbt, då jag inte har tid att googla säger Susanne Jarl, entreprenör och systemutvecklare på Susnet AB, som utvecklat Kökshjälpen och som även driver den populära matsajten recepten.se.

Sedan tidigare har Susanne Jarl släppt ett tiotal appar för både iPhone, iPad och Android.

– Jag hoppas att många kommer få stor nytta av Kökshjälpen, säger hon.

Appen Kökshjälpen finns för iPhone i App Store:
http://itunes.apple.com/se/app/kokshjalpen/id526829324

Läs mer om Kökshjälpen: 
http://www.recepten.se/artiklar/koekshjaelpen.html

 

2012-09-16T18:44:51+00:00