Susanne Biers nya film visas på Venedigs Filmfestival

Venedig invigde den 69e upplagan av sin filmfestival 29 augusti. Susanne Biers nya film Love Is All You Need (Zentropa) visas utom tävlan i det officiella programmet. Den svenske regissören och manusförfattaren Jesper Ganslandts film Blondie (Fasad) har utvalts som en av tolv filmer som visas på Venice Days. Venice Days är en sektion i filmfestivalen i Venedig där lovande, nyskapande regissörers verk visas. Gabriella Pichlers svenska debutantfilm Äta sova dö (Anagram) ska tävla i den prestigefyllda sidosektionen Kritikerveckan.

Se trailer.

För mer information om Venedigs Internationella Filmfestival, se: www.labiennale.org/en/cinema/

Nordamerikas största filmfestival, Toronto, öppnar 6 september. Nikolaj Arcels Silverbjörnbelönade A Royal Affair (Zentropa) visas i Gala Premier Section medan Thomas Vinterbergs Guldpalmsvinnare Jakten (Zentropa) visas i The Special Presentation Section. I den visas också Joachim Roennings och Espen Sandbergs kommande Kon Tiki (Filmlance), om den norske upptäcktsresanden och marinbiologen Thor Heyerdals Kon Tiki-expedition 1947.
För mer information om Torontos Internationella Filmfestival, se: www.tiff.net

2017-03-13T11:51:39+00:00