”Sommarlov” och safari i Danmark

 

8 juli

 

Några bilder från semesterdagarna i Malmö.

Något som börjar bli lite av en tradition är besök på inspelningen av ”Sommarlov” som sänds i SVT:s Barnkanalen . Vi har lärt oss den hårda vägen att det gäller att vara tidigt på plats så, yes, 7.30 satt vi där och huttrade nere vid Dockan och då var vi ändå inte först. Otroligt poppis bland barnfamiljer och det allra mest rutinerade hade med sig både filtar och frukost. Vi tillhörde inte dem…

 

Idag var det besök av en brottare som ska tävla i OS.

Blev mest imponerad av publikuppvärmaren som var både snabb och trevlig, en konst när man dessutom har en rätt svår publik att blidka.

 

 

Sedan  var det hem till Emma och Fredriks pool. Den lyxen…28 grader varmt i vattnet och strålande sol, svårt att slå.  Den nya leksaken är en undervattenskamera så nu filmas och fotas det hela tiden. Nyhetens behag…

 

 

Man kan säga att vi maxade våra första veckor på semestern med besök på både Legoland och safari som inte låg så långt därifrån, resten av sommaren kommer nog bli betydligt lugnare. Men för er som ännu inte varit så rekommenderar jag varmt ett besök i Danmark. Från Malmö tog det ungefär tre timmar att köra till Billund där Legoland ligger. Det här har legat på ”att göra” listan i snart fyra år nu, lyckat visade det sig – för alla åldrar.

Legoland hade verkligen något för alla även om familjen fastnade lite extra mycket för piratbåten där man sköt vatten på allt och alla som passerade. Spelade inte så stor roll att vi blev dygnsura själva när instinkten slog till…

 

Klassiskt trick.

Klassiskt trick.

Dag tre ägnades åt safari. Vi kanske inte såg alla ”big five”  men tillräckligt för att vara nöjda.

Nu ska dom få - danskarna.

Nu ska dom få – danskarna.

Sittandes i bilen passerade vi över Nordamerika vidare in i Asien för att till slut hamna på Afrikas savanner. (Billig resa.) Med enda rådet att hålla huvudet inne i bilen speciellt när vi passerade lejonen. Turen avslutades bland klätterställningar och studsmattor.

Nu vidare mot fästingarna och Åland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Där någonstans i gräset sitter gorillor.

Där någonstans i gräset sitter gorillor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johanna Litsgård Lebourne

Twitter: @litsgaard

 

MEST LÄSTA LÄNKAR JUST NU:

Emma bloggar om livet i Malmö 

Nytt blogginlägg från Israel i Renew Magazine

Noomi blogs about Raoul Wallenberg 

Nytt blogginlägg från Marika King 

En halv miljon svenskar skadas i TV-soffan 

 

HÄR KAN DU LÄSA VÅRA BLOGGAR:

Australien

Marbella

Egypten

Chile

San Francisco

Jerusalem

Sverige

Estelles blogg

Johanna Litsgård Lebournes blogg

David Eberhards blogg

Marika Kings blogg 

 

2017-03-13T11:51:41+00:00