Röda Korset visar unik fotoutställning om familjeåterförening

 

Canon och Röda Korset har tillsammans skapat en unik fotoutställning om familjeåterförening – Hitta Hem. Utställningen skildrar familjer som av olika skäl splittrats på flykt från sitt land. Bilderna kommer från världens alla hörn.

–        Vi hade ett arkiv av unika bilder och berättelser som vi ville dela med oss av, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Röda Korset. Målet är förstås att sätta ljus på en viktig fråga som är ständigt aktuell, även i Sverige

Hitta Hem skildrar totalt 60 familjers öden med bilder och tillhörande berättelser.  Röda Korset har under många årtionden arbetat med familjeåterförening i hela världen. Bara i Sverige hjälper organisationen 2000 familjer årligen, med efterforskningar kring och återförening av saknade familjemedlemmar. Özz Nûjen är en av många som har fått hjälp med att återförena sin familj med hjälp av Röda Korset och var också med och talade under invigningen.

 

Özz Nûjen vid Stockholm maraton 2006

Özz Nûjen vid Stockholm maraton 2006

 

–      För mig personligen kändes det viktigt att delta mot tanke på min bakgrund och historia som flykting vars familj splittrades, säger Özz Nûjen. Det känns angeläget att människor i Sverige blir medvetna om många flyktingars svåra situation, så jag är glad att Röda Korset och Canon uppmärksammar detta genom utställningen.

Utställningen är öppen för allmänheten och pågår till och med den 6 juni på Galleri So Stockholm i Kungsträdgården. Galleriets öppettider är mellan 11-18 och inträdet är gratis. Under två av utställningens dagar kommer en fotograf att finnas på plats för att erbjuda familjefotografering för utställningens besökare. Alla insamlade pengar går oavkortat till Röda Korsets verksamhet.

VÅRA MEST POPULÄRA LÄNKAR JUST NU

Fidde Rosengren pratar juniortennis med Renew Magazine

Blogg Australien

Månadens citat 

Möt vår bloggare från San Francisco – Lena Samzelius

_____________________________________________________

HÄR KAN DU LÄSA VÅRA BLOGGAR

Australien

Marbella

Egypten

Chile

San Francisco

Sverige

Estelles blogg

David Eberhards blogg

Marika Kings blogg 

2017-03-13T11:51:49+00:00