Det där med självkänsla

De senaste tio åren har vi mer eller mindre översköljts av tips och råd om hur vi ska skaffa oss bättre självkänsla. Från coacher, tv-soffor, sjävhjälpsböcker, föreläsningar och tidningsartiklar. Även självförtroende-tipsen har varit många, men det är nog ingen överdrift att påstå att den senaste åren har varit självkänsloindustrins decennium.

Ett uttryck som hörs allt oftare, inte minst när det talas om kvinnor som har gått in i väggen, är prestationsbaserad självkänsla. Vad menas egentligen med det? Vad är skillnaden mellan en dålig/låg självkänsla och en prestationsbaserad självkänsla? Och vad är egentligen skillnaden mellan sjävförtroende och sjävkänsla.

Renew Magazine reder i en temaserie ut begreppen med hjälp av tre forskare, som även kommer att berätta hur det här med bristande självkänsla hänger ihop med problem som ångest, depression och utmattning. En expert kommer dessutom att ge tips och råd om hur man på ett bra sätt kan arbeta med sin självkänsla. Och så har vi intervjuat Linda (som egentligen heter något annat) som berättar om sina erfarenheter från jakten efter bättre självkänsla.

Vi börjar dock vår artikelserie med att be dig som läsare svara på tre frågeformulär. Dess hjälper dig att få en bild av din egen självkänsla.  För att komma till frågeformulären, klicka: Här

I nästa artikel, som publiceras inom kort, får du möta en han som myntade uttrycket prestationsbaserad självkänsla: forskaren Lennart Hallsten.

Åsa-Mia Fellinger, Renew Magazine

fellinger@renewmag.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:49+00:00