Hypen kring ”The Newsroom”, majhets och vuxenpussel

The Newsroom! När kommer serien till Sverige? Varför älskar alla småkillar Erik Saade och är det hemskt att köpa färdiga pannkakor till matsäcken?  Johanna bloggar.

1 juni

Sitter just nu och lyssnar på konversationen när mina söner bygger tågbana. Klockan har passerat läggdags men så här i slutet av maj så håller vi nog inte riktigt lika stenhårt på reglerna, eller nog…vi gör inte det. Det är ändå snart sommarlov argumenterar jag med mig själv och tja, just nu är det synd att störa leken. Börjar den urarta – då blir det läggdags.

Ska varna med en gång för att ni bara får se den lite bättre sidan av livet här på bloggen. Inte riktigt läge att dra fram kameran när man står och jagar på ungarna på morgonen, springer svettigt fram och tillbaka på avslutningsfester och musikavslutningar alltid lite sen och tar inte heller några bilder när jag snabbt nyper åt mig de färdiga pannkakorna i kyldisken till matsäcken istället för att ställa mig och steka egna.

Kanske kommer framöver, men just nu får ni hålla till goda med den andra sidan.

Fick förra helgen när det var som varmast möjligheten att ta en tur med båt runt Stockholm, allra roligast tyckte nog fyraåringen att det var som satt och skrek ”fortare, fortare” fast det redan susade rätt bra om öronen.  Har vi månne en sjöman i familjen?

 

 

 

Har också passat på att lägga vuxenpussel, det vill säga skruva ihop en säng från Ikea.  Den förra brakade ihop när den fick agera scen när det skulle härmas  till Popular med mer hopp och studs än sång. Plötsligt sa det brak och två små Erik Saade kopior såg klart skyldiga ut. (Vad är det med den killen som gör att han går hem så hårt hos killar i åttaårsåldern?)

När Loreen plockade hem segern till Sverige förra helgen och jag glatt väckte äldsta sonen på morgonen för att berätta den glada nyheten, såg han lite besviken ut och undrade hur det gått för Norges Saade kopia. Något är det han triggar igång, men vad? Hur som helst nu har vi alla fall en betydligt stabilare säng nu.

En av alla avslutningar i maj har varit taekwondograderingen. Efter varje termin är det dags att visa upp vad man lärt sig och gradera upp sig till nästa streck på bältet, eller i det här fallet till ny färg – gult. Alltid lika spännande och en ganska allvarlig stund när man ska visa upp vad man kan och dessutom svara på några frågor. Bra grej tycker jag. Dels får barnen känna lite av stundens allvar men också att de vuxna som sitter där med sina pärmar för att gradera upp tar dom på största allvar.

Vår son fick frågan ”vad ska du tänka på nu när du fått gult bälte?”  En ganska klurig fråga men med ett gott syfte. ”Att du nu är en förebild för de som är yngre och jobbar med sina vita bälten”.  Gissa om en liten åttaåring växte när han fick höra det.

Brorsan hängde i rummet bredvid och provade hjälmar. 🙂

 

 

 

 

Annars väntar jag med spänning på att Aaron Sorkins (Vita huset, The social network, Moneyball) serie  ”The Newsroom” ska  hitta till Sverige.  Peppen inför starten på HBO den 24 juni  har varit enorm och  kanske inte heller så konstigt.  Precis som i Vita huset sägs karaktärerna vara dubbelt så smarta och läckra som i andra tv-serier och Sorkin kan som bekant bygga historier.

 

Den här gången kretsar nästan allt  kring en nyhetsstudio på en stor kabel-tv-kanal, där  Nyhetsankaret Will McAvoy, som spelas av Jeff Daniels, huserar. Det sägs att även Jane Fonda kommer dyka upp, vilket är lite spännande eftersom hon hängde ihop med just CNN:s grundare  Ted Turner i några år.

Cafés tv-krönikör Jan Gradvall  lyfte fram The Newsroom som en serie att ha koll på redan för ett par månader sedan. Enligt Jan Gradvall vill Aaron Sorkin visa att det ”i en tv-värld som många föraktar” faktiskt finns människor som på allvar brinner för samhällsfrågor.

Och när trailern lade ut på You Tube började den snabbt flyga runt jorden, så håll utkik.

 

Johannas blogg.

———————————————————————————

VÅRA MEST POPULÄRA LÄNKAR JUST NU

Fidde Rosengren pratar juniortennis med Renew Magazine

Blogg Australien

Månadens citat 

Möt vår bloggare från San Francisco – Lena Samzelius

_____________________________________________________

HÄR KAN DU LÄSA VÅRA BLOGGAR

Australien

Marbella

Egypten

Chile

San Francisco

Sverige

Estelles blogg

David Eberhards blogg

Marika Kings blogg 


 

2017-03-13T11:51:49+00:00