Häng med Fredrik Wikingsson, Andreas ”Årets trendblogg” Wijk och Daniel och Paulina Brolin som kidnappades i Dagestan -98

Johanna bloggar om att intervjua Fredrik Wikingsson, Andreas ”Årets trendblogg” Wijk och att träffa Daniel och Paulina Brolin igen, missionärsparet som kidnappades i Dagestan.

 

23 juni

Semester – äntligen.

Maj har som vanligt varit hektiskt, som förra året och året innan dess… Men ändå blir man (jag) lika tagen på sängen och undrar varför  alla utflykter och brännbollsmatcher måste ligga precis nu. Eller nyss, nu är det klart för i år och midsommar med som firades i ett regnigt Malmö. Skymtade en stång men sedan var det mest familjehäng.

Yngsta sonen packade med sig två saker, simglasögon och en bok…

 

Sista dagen  på skolan (www.kaggeholm.se/media)  hade vi besök av Fredrik Wikingsson, den här gången utan Filip som var i Los Angeles. Vi hade ett intressant snack om hur de hittade varandra på Aftonbladet en gång i tiden och om det finns en journalistisk tanke med vad de gör. Lite osäker på om det fanns det. Möjligtvis att lyfta fram alla sorters människor vilket är mer än de flesta nyhetsprogram lyckas med.

 

Komikerduon fick sitt riktiga genombrott 2002 med sitt uppmärksammade program Ursäkta Röran (Vi bygger om) som sändes i TV4. Programmet skapade tittarstormar, debatter och anmäldes till granskningsnämnden flera gånger. Efter det sysslade dom med skolprojektet Öppna dagar, som sändes i Öppna Kanalen år 2003.

Enligt Fredrik spelade de inte  så stor roll vilken kanal de hamnade i så länge de fick göra sin grej. Vet inte  hur många journalistkompisar som skulle sätta sig i Öppna kanalen efter att ha haft eget program på TV4. All heder för prestigelösheten.

Filip Hammar i Nyhetsmorgon oktober 2011 om njutningen att göra det förbjudna.

http://youtu.be/WgrLk29-vJc

 

Avslutning.

Här ser ni nybakade TV-elever med lärare och på kvällen träffades gamla Kaggeholmare på Rival för Kick-out kalas.  Bra grej tänkte vi med lite nätverksmingel och väldigt kul att träffa gamla elever.

 

 

Efter det var det tvätta och packa för att åka och spela in TV i Västergötland.

 

Kommer lägga upp några klipp senare men så länge kan ni hålla till godo med Rogers ryggtavla, OB-buss och Andreas Wijk, ovan och  som ni kan skymta på en av skärmarna, som var en av dem jag intervjuade. Han bloggar till vardags på kanal5.se/andreaswijk om mode. Bloggen har blivit vald till Årets Trendblogg och Andreas själv till Årets nykomling av Veckorevyn. Han tog några bilder på oss i studion men vi fick aldrig vara med på bloggen…så balla var vi.

 

 

 

Träffade också Daniel och Paulina Brolin, missionärsparet som blev kidnappade i Dagestan och fick sitta i en håla i 165 dagar innan de blev släppta. Numera bor dom med sina fyra barn i Bangkok. Sist vi sågs hade de precis kommit till Sverige och hölls på hemlig ort. Sent kvällen innan vi sågs fick jag telefon om var de befann sig och att de ville spela in ett brev som de skrivit som tack till svenska folket och jag och en fotograf skulle få åka dit. Men först när vi lovat att om vi blev förföljda skulle vi köra förbi. Minns att det sved rätt bra att som första journalist i Sverige få träffa dom men inte kunna ställa en enda fråga.

Nu träffades vi 14 år senare och, jepp nu kunde man ställa alla frågor.

 

 

Så här såg det ut då.

 

 

Här kan du läsa mer från Johannas blogg.

 

2017-03-13T11:51:42+00:00