Appen Solsäker förutspår solens bana

Apotek Hjärtats app Solsäker informerar om riskerna med alltför intensivt solande och hur man bäst skyddar sig – utifrån hudtyp och aktuell UV-strålning. De tipsar även om solplatser över hela landet. I den nya uppdaterade versionen för iPhone finns en ny funktion: solposition. Din mobil kan nu förutsäga solens bana på den plats där du är. Appens grundversion finns även för Android-telefoner.

Appen Solsäker kombinerar UV-prognos, geopositionering, aktuellt väder i din omgivning och på utvalda platser i Sverige med information om solskydd och sunda solvanor.

Nu visar appen också hur solen vandrar på himlen just på den plats där du befinner dig. Du får veta hur vädret kommer vara och om något objekt kommer att skymma solen – timme för timme, men även under olika månader på året.

Underlättar vid bostadsköp


– Den nya funktionen är användbar till exempel när man ska köpa bostad eller bara välja en plats på en uteservering och vill vara säker på om man kommer att få sol eller skugga, säger Fredrik Kullberg, marknadschef på Apotek Hjärtat.

Appen innehåller fakta om cirka 3 000 platsers sol- respektive skuggläge som användarna kan betygssätta utifrån sin egen upplevelse. Tipsen på ställen kommer bland annat från Apotek Hjärtats egna medarbetare.

Solsäker är anpassad till iPhone 3 och 4 samt för Android-telefoner i grundversionen (utan solposition). Du hittar den på www.apotekhjartat.se och kan ladda ned den via App Store respektive Google Play.

2012-06-29T14:51:18+00:00