Anna om klädkoder i Australien och hägrande Bali-resan

”La dolce vita”

 

 

 

Bundaberg har trots halvdaligt rykte ganska fin utsikt pa sina stallen. Iallafall en mysig hamn. Om vi en vacker dag kan ta oss till Botaniska tradgarden kanske vi kan lagga upp lite naturbilder med vart det lider. Men med tanke pa att vi har besokt cirka 25 tradgardar (typ parker och djungler bortsett fran Sydney) sa ar det inte direkt sa att man springer dit. Men en vacker dag sa! Mindre naturig ar kanske den andra bilden fran var fina hostelkorridor med ett litet gang som da forsokte ta en fin bild innan vi gick ut. Ja, det blev en bild iallafall. Det ar formodligen det narmaste mitt hostel ni kommer for mer ar inte vart att fotografera. Jag vill icke minnas hur det sag ut dar. Speciellt nu nar nagon har tagit var byra och tva nya tjejer har flyttat in sa det ar totalt kaos i hela rummet. Jag ska bo med man i framtiden som forhoppningsvis inte gare nagra vaskor som bangnar av diverse prylar som pa nagot konstigt vis lyckas smyga sig ner till golvet och tacka det.

Men men det ar inte direkt nagot varldproblem. Jag jobbar fortfarande kvar pa mitt nya jobb, tror jag iallafall, man vet aldrig fran en dag till en annan ifall man far vara kvar. Idag jobbade vi cirka nio timmar i stekande sol och tjanade 172 dollar, vilket ar cirka 1300 kronor. helt okej dagslon for att hanga ute i solen och plantera lite potatis. Dock med ett infekterat finger fran helvetet som jag tejpar sonder for glatta livet. Nu ska jag halla tummarna for att jag har kvar det har jobbet veckan ut och ga och dacka och fa mina sex timmars somn.

 

”Nya tider, nya jobb”

Livet rullar pa i lilla Bundaberg. Pa helgerna gar vi ut och da gar vart lilla hostel i gemensam trapp till Central (vart nya hang). Om man ska ga ut i en liten arbetarstad borde man kunna ga ut i jeans. Sarskilt som backpacker. Tycker jag. Men icke! Vart hostel vimlar av brudar fran varldens alla horn som klar upp sig till tanderna i nya klanningar och kreationer VARJE GANG. Senast i lordags fick jag fragan Ska du ha pa dig det dar? Vill du lana en klanning av mig? Och en rar fransyska skrek at mig, ANNA I want you sexy tonight,just for once please be sexy tonight. Tydligen uppskattas inte min jeanslook har. Naval, vi har trevligt anda. I jeans.

Men nu till var nya hojdpunkt. Vi har fatt nytt jobb! Sen i lordags ar vi numera pa en sotpotatisfarm occh far betalt PER TIMME och gor ett enklare jobb och jobbar fler timmar. Plus pa plus pa plus, vi ar sjukligt glada. Att kolla upp farmar innan man borjar jobba och kolla upp vilka som betalar timlon ar ett smart tips innan man hoppar pa forsta basta rygg-dodande jobb. Dock saknar vi var gamla chef for zucchinin. Han kom hit i lordags och bjod hela ganget pa ol hela dagen lang. Sen foljde han med en liten skara ut men kom aldrig langre an till dorrvakten. Med sig hade han en australienare som jobbade med oss pa zucchinin. Han kom inte heller in nagonstans. Sa denna unga man promenerar tillbaka till vart hostel och bestammer sig for att leta upp ingen mindre an mig. Som ligger och sover och ska upp klockan fem och jobba. Efter att han har statt och bankat pa var dorr i en halvtimme far han till slut ur sig nar jag oppnar ifall jag vill ga pa bio med honom. Gulligt. Man ar ju inte den som ar den sa jag tackade vanligt trots att han hade vackt mig men hanvisade han sedan till soffan for att sova ruset av sig. Har inte sett honom sen dess…..

Konstaterande: Vi kommer lite narmare att faktiskt aka pa var Bali-tripp for varje jobbdag som gar och australienarna dricker som ett gang idioter.

Skal pa det!

 

”Hets”

Det ar hetsiga tider i Bundaberg. Det ar en sport att boka flygbiljetter! Vi har suttit som galna i tva timmar, det ar inte vart detta! vi stannar har for gott! Nu ska vi kopa muffins till var roomie som fyller ar imorgon. Vi tankte satta den i rummet sa hon ser den nar hon vaknar, tror inte hon uppskattar om vi ska sta och kraxa klockan fem pa morgonen och forsoka sjunga en fodelsedagssang.

 

Tillbaka till förstasidan.

Läs mer mer från Annas blogg. 

Här kan du följa:

Emma som bloggar från Malmö.

Redaktionens blogg från New York

Lisa Clefbergs blogg från Chile

Lena Samzelius blogg från San Francisco

Andra resetips.

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2017-03-13T11:51:51+00:00