Titanic utmejslad ur tandpetare och killen som ska gå på alla New Yorks gator

 

Projektpromenad

Matt Green har en hel del promenerande framför sig och kanske lite för mycket tid att slå ihjäl…Han har nämligen startat ett projekt där han ska gå längs alla gator i New York de närmaste två åren . Varför  skida över Antarktis när man kan slå rekord på hemmaplan? Dessutom kan vi alla kontrollera att han verkligen genomför bedriften. Varje dag kommer han att vandra från tidig förmiddag till solen går ner, därefter markerar han alla sträckor med rött på en Google-karta och bloggar om sina upplevelser på Imjustwalkin.com.

För att överleva kommer han sova hos vänner och ha en begränsad budget på  15 dollar om dagen. Sedan tar han förstås emot bidrag på sin blogg, hittills har han fått ihop cirka 1000 dollar skriver DI Weekend.

 

Attraktiv utan alkohol

Ibland pratar man om uttrycket ” att dricka sig snygg”.

Men nu är det vetenskapligt bevisat att du behöver bara inbilla dig att du dricker alkohol för att känna dig snyggare. I nättidningen Huffington Post kan vi läsa om en fransk undersökning där deltagarnas självförtroende mättes före och efter de hade hällt i sig alkohol. Ganska snart visade det sig att även de som trodde att det pimplat drinkar men egentligen bara hinkat i sig massa juice kände sig precis lika snygga och attraktiva. ”Undersökningen visar att det faktiskt räckte med att tro att man druckit alkohol för att man ska känna sig mer attraktiv”  konstaterar en av forskarna.

Så, fram med juicepaketen och lättölen till helgen, billigare och smartare.

 

Den bästa frukosten

Du har hört det förut, frukosten är det viktigaste målet på dagen, men vad ska man äta för att det ska ge bäst effekt?

Oz Garcia som är kändisdoktor med fokus på förtäring hoppar aldrig frukost. Han äter en omelett gjord med två ekologiska äggvitor, en äggula, spenat och tomater, med en halv kopp ekologiska bär på sidan.

”Den här frukosten har en hel del protein och kommer att hålla dig mätt hela dagen. Omelett innehåller en hälsosam portion av grönsaker och bären är fantastiska antioxidant ”, säger han.

Att äta proteiner på morgonen kan minska suget och hungern hela dagen, hävdar även en studie som publicerats i ”Obesity ”.

 

 

Titanic, utmejslad ur en tandpetare

 

(Steven J. Backman / April 12, 2012)

(Steven J. Backman / April 12, 2012)

Titanic må ha varit ett av de största skeppen av sin tid, men San Fransisco konstnären Steven J. Backman har lyckats göra en avbild av båten i form av en tandpetare.  Backman, 45, blev inspirerad att skapa en kopia av det olycksaliga fartyg vid 100-årsdagen av fartygets förlisning i år. Han ville inte hugga den från en enda tandpetare, utan började göra en miniatyr genom att dekonstruera en tandpetare.

”Jag skar upp den i lövtunna bitar och limmade ihop den igen”, förklarar han i ett telefonsamtal till LA Times.

Han berättar också för tidningen att han arbetar heltid som konstnär och har skapat skulpturer av tandpetare sedan han var 5 år gammal.
Hans 13-fot långa avbild av Golden Gate-bron är gjord av 30.000 tandpetare  visas för närvarande på Hyatt Regency San Francisco.

Johanna Litsgård Lebourne

johanna.lebourne@renewmag.se

Twitter: @litsgaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:53+00:00