Snorkling i Stora Barriärrevet och jobbletande för Renews bloggare Anna i Australien

 

”Hejda ångest, hallå choklad”

Igår nådde vi gränsen här i Australien som vi bara har gjort i fyra städer under resans gång. En-veckas-gränsen. Vanligtvis hinner vi inte vara kvar så länge på varje ställe men några guldkorn har haft äran av att ha våra svenska face promenerandes längs gatorna. Eller vi har haft äran att göra det, beror på hur man ser det. Under våra första fartfyllda dagar kan man inte beskriva att vi levde under andra omständigheter än lyx. Vi betalar 15 dollar för hostel inklusive middag (se Melbourne – 32 dollar), vi hoppade fallskärm, vi låg i 36 grader och solade, vi träffade alla våra vänner och vi snorklade i Barriärrevet. Sen kom den sköna verkligheten och slog till med full kraft. Det är ingen, och jag menar ingen, som lyckats få jobb i Cairns nu. Säsongen är död, ingen behöver folk de närmsta fyra veckorna. Till och med på de kända bananfarmarna som ligger i staden nedanför Cairns är det överbefolkat med backpackers som väntar otåligt på att bananpriserna ska gå ner så de kan börja jobba igen. Vilket sker om cirka tre veckor. Och då är  det en kön på cirka 20 personer på varje ställe.

 

Ungefar har ringer jag ner till Bundaberg, som ar staden kand for sina farmar och sina backpackers, och ber pa mina kna om lite assistans. Och en glad pojk forsakrar oss om att kommer vi bara hit och betalar for boende sa kor de ut oss till farmarna och vi kan jobba fran och med dagen vi kommer dit. Lycka i livet. Nu haller vi alla vara tummar for att de inte blaser oss och bokar forsta basta flyg ner till Bundaberg efter, saklart, att vi har fatt fira var avgang med en harlig helg i Cairns. 

 

”Gratt pa riktigt”

I standigt soliga Cairns oser regnet ner idag och svalkar av de osande gatorna. Vi passar pa och tar en valbehovlig paus fran solen och gor sant mysigt som laser nyheterna, gar pa museum och tittar pa tv. Och forsoker att inte klia hal pa ett myggbett i ansiktet som gor att jag ser ut som att jag har tva vansterkinder.

 

”I backspegeln”

 

 

 

 

 

Dessa bilder sammanfattar de senaste dagarna ganska bra. Kanns bra att lagga upp lite bilder en dag som denna nar jobbproblem, deklarationsproblem och annat manskligt sprider lite graa moln over den annars klarbla himmelen. Vi har sagt hejda till nagra ljuvliga norskor idag och aven till ett sott norrkopingspar. Nu blir vi farre och farre fran vart lilla svenskgang kvar har. Kanske man kan borja ova pa sin engelska snart da!

 

”Det flyter pa”

Jag och Josse blev underhallna ganska ofrivilligt av nagra hurtiga engelsman som vi fram till ikvall delar rum med och kom inte i sang efter var svenskkvall forran runt fem-tiden. Kan ju tyckas dumt nar man ska upp och snorkla klockan kvart over sex. Men vi kom upp och ivag och nar man ligger pa dacket till en segelbat och varldens basta crew delar ut sma muffins till en och det ar 35 grader da kanns det anda helt okej. Vi stannade vi tva rev och snorklade i det narmsta ett akvarium jag nagonsin kommer att komma.

 

 

 

Imorgon far jag forhoppningsvis reda pa ifall jag far ett jobb som jag hemmavid inte skulle brytt mig om att soka och som jag har ivrigt och angestfyllt vantar pa svar pa. Sa vi far se imorgon hur det gar eller om jag ska fortsatta mitt jobbsokande har uppe i Cairns. Nu ska vi fortsatta var hejda-fest till nagra till av alla de underbara manniskorna vi har traffat har som snart ska aka hem.

 

”Cairns”

Idag pa stranden lag vi i godan ro och svettades som vanligt och kikade upp pa termometern som hanger pa vaggen. ”36 grader i skuggan”. Det ar helt sinnessjukt varmt faktiskt. I ovrigt har vi som vanligt lyckats stota pa samma manniskor som vi redan har traffat tidigare utmed resans gang. I sin hemstad kanske man inte ser en bekant pa tre ar men har ser man samma manniskor i stad efter stad aven om de rakar ligga flera hundra mil ifran varandra. Men alla gor ju samma sak nar de aker hit sa forvaningen kanske inte ar sa stor anda. Allas slutdestination ar iallafall Cairns sa vi har lyckats ragga upp ett svenskt harligt gang pa nio pers nu plus mig och Josse som ska ge oss ut och se vad nattlivet har att ervjuda. Och lyxigt som vi har det i stan (hostel kostar bara cirka 15 dollar per natt, nedat Sydney ligger det pa nastan 30 dollar natten) sa far man ofta middag och frukost gratis. Ikvall ska vi av den nobla summan av 5 dollar (35kronor) fa en middag och en drink pa ett nytt stalle som vi inte har hunnit besoka an. Det har blir spannande eftersom vi ska upp imorgonbitti klockan halv sex och aka ut pa en heldags segeltur och snorkla i Barriarrevet. Men varre saker har val hant dagen efter.

 

”Pics”

 

 

 

 

 

 

Nagra av de ljuvliga djuren vi fick halsa pa och halla pa Koala Sanctuary pa Magnetic Island.

 

 

Vi vandrade runt i fina Townsville (dar man inte far bada darav sur min). Pa sista bilden ser ni nar jag har klattrat  flera hundra trappsteg upp pa Castle Hill. Det kan vara det varsta jag har gjort.

 

 

 

 

 

Lite mer djur och natur fran Magnetic Island..

och sist en lite skakig tjej efter att ha hoppat 14 000 feet (vilket ar hogst i Australien) med sin fallskarmsguide! Det var det haftigaste jag har gjort!

 

Läs mer mer från Annas blogg. 

Här kan du följa:

Emma som bloggar från Malmö.

Redaktionens blogg från New York

Lisa Clefbergs blogg från Chile

Marion Kullbergs blogg från San Francisco

Andra resetips.

 

2017-03-13T11:51:54+00:00