Foppa och Fed Cup-laget

Renew Magazine listar inspirerande personer och företeelser. Vårt senaste val faller på Peter Foppa Forsberg och Fed Cup-laget.

Foppa Forsberg – en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna – går snart ut Management Diploma för Athletes-programmet vid Handelshögsskolans IFL-enhet. I DN:s sportbilaga i söndags (22/4) beskriver han sin nervositet inför att sätta sig i skolbänken tillsammans med erfarna vd:ar. ”Jag har ju aldrig stått och ritat på whiteboard-tavla i hela mitt liv”. Inte nog med det, på frågan om vad han gör om fem år, svarar han att han ska försöka plugga vidare. ”Vår familj har ju investerat i olika saker, golfbanor, fastigheter, hotell, flygbolag och aliminiumbåtar, jag är absolut inte färdigutbildad.”

Foppa är enligt Renew Magazine en ständig inspirationskälla ochett  föredöme på många sätt – ödmjuk, målmedveten, energisk och drivkraftig. Han skulle kunna luta sig tillbaka och njuta av alla sina framgångar och pengar, men väljer istället att pröva någonting nytt och att visa sig sårbar.

Fed Cup laget, som efter succén i Borås i helgen (22 april) gör att Sverige tar steget upp till världens näst högsta tennisnivå. Efter åtta matchbollar slog Sofia Arvidsson äntligen den vinnande bollen som ledde till seger över Storbritannien och alltså ett steg framåt för svenska damtennis. Underbart, säger vi. Och grattis.

________________________________________

Om du vill läsa om Fed Cup:s historia, klicka här:Här

________________________________________

 

________________________________________

Om du vill läsa DN:s artikel om Foppa, klicka:Här

________________________________________

 

2017-03-13T11:51:54+00:00