Sverige första land i världen med timeline på Facebook

Som första land i världen lanserar Sverige sin timeline på Facebook – från Olof Skötkonung till könsneutrala äktenskap. Den kronologiska berättelsen om Sverige kommer vara öppen för alla att fylla på med bildmaterial, anekdoter och historiska fakta.

Att lägga ut Sveriges historia interaktivt på Facebook är ett nytt sätt att skapa en levande och trovärdig bild av landet. Initiativtagarna Svenska institutet och VisitSweden står även bakom satsningen Curators of Sweden, där Sveriges officiella twitterkonto lånas ut till en vanlig svensk en vecka i taget.

–       Sociala medier bygger på öppenhet och deltagande, vilket är också är värden som Sverige förknippas med internationellt. Det gör det naturligt för oss att använda interaktiva lösningar för att sprida en levande och relevant bild av Sverige säger Inger Ridderstolpe, projektledare på Svenska institutet.

För att se Sveriges timeline på Facebook, gå till http://on.fb.me/historyofsweden.

Svenska institutet (SI) är en statlig myndighet som ökar omvärldens intresse för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv  vill dom främja samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med svenska och utländska samarbetsparter och svenska ambassader och konsulat.

 

 

 

2012-09-16T18:56:23+00:00