Föreläsningsturné om sociala medier

11 mars 2012

Rackarns vad tiden går fort den här våren. Det kanske är samma visa varje år, men just nu känns det som att det snurrar i 190. Är för tillfället ute på en föreläsningsturné  och åker korsan och tvärsan över landet för att prata om medias nya landskap, bland annat.  Känns spännande samtidigt som man själv är mitt uppe i att lära sig och förstå alla nya spelregler med Facebook, Twitter, You tube osv.

Härom helgen var jag i Falköping och bodde under helgen på hotell i Jönköping där vi också passade på att fira lite födelsedag. Slogs av hur fint det är vid Vättern och hur mycket E4 ner förbi Gränna och Huskvarna faktiskt påminner om Highway 1 i Kalifornien. Om man nu ska till stora ord och låtsas världsvan.

Efter att suttit ett antal timmar i bil hittade vi ett nästan tomt lekhus där sönerna kunde rasa av sig. Lyxigt.

På lördagen bar det av upp till Falköping med tåget och så här fint var det då.

 

 

Från tåget på väg till Falköping.

 

 

I veckan besökte jag Västerås där jag skulle prata med ett 30-tal personer, trodde jag,  men när jag klev in  på Stadshotellet i Västerås kvällen innan för att äta middag med gruppen så insåg jag att jag förmodligen inte läst de finstilta. Där satt det de sexdubbla och nej, det berodde inte på mig utan att jag gjort researchen om förutsättningarna lite dåligt… man lär sig.

Det blev i alla fall en kul kväll och en spännande dag med många frågor och en väldigt engagerad publik. Kul.

Tillbaks till (dag) jobbet för att undervisa journalistettorna i hur man gör nyheter för TV.

Morgonen var kall och kristallklar  när jag körde upp för allén till Kaggeholms slott. Fint, fint.

 

I veckan bär det av upp till Örnsköldsvik.

Fick i veckan ett nytt färskt exempel på hur man snabbt kan sprida information över världen. I måndags lade Invisible Children upp filmen ”Kony 2012″ om krigsherren Joseph Kony som skickat ut barn i krig som barnsoldater eller sexslavar. Budskapet är tydligt, fånga in och ställ honom inför rätta. Det intressanta är det enorma engagemang och snabba spridning filmen fått via Facebook och Twitter. Idag, söndag kväll när jag skriver det här, har filmen haft makalösa 71 242 675 visningar på You Tube.

Johanna

 Här kan du läsa resten av bloggen.

 

 

2017-03-13T11:52:01+00:00