The Getty Center

Los Angeles

På en kulle strax intill motorväg 405 i Brentwood inte långt från San Fernando Valley ligger konstmuséet The Getty Center. Muséet har inte bara några fantastiska konstsamlingar utan är framför allt känt för den speciella arkitekturen.

När du tar tåget upp från den trafikerade motorvägen och kliver ut på ett torg av den ljusa travertinmarmorn, kommer solglasögonen väl till pass. Tanken är också att du inte bara ska titta på konst utan också se världen runt omkring, i det här fallet Los Angeles kullar, inramade av de raka linjerna av marmor som omger muséet

Det här var ett av min absoluta favorit hängställen när jag bodde i LA. En kaffe, muffins en god bok eller datorn och sen kunde man sitta där hela dagen. Som världens lyxigaste kontor. Tappade man inspiration tog man en tur i trädgården skapad av trädgårdsarkitekten Robert Irwin och hittade ett nytt ställe att slå ner kontoret.

En dag passerade John Travolta, mitt framför ögonen, hade inte sett honom om inte sällskapet hade pekat ut honom.

”Där går John Travolta” och mycket riktigt det gjorde han. Och sen var allt som vanligt igen.

2012-09-16T18:56:23+00:00