Kortspel till Caremas ledning och ägare

När vi trodde att det var över med förfärligheter från vårdföretaget Carema cares del, kommer DN med ytterligare ett avslöjande. I morse, två dagar före jul får vi veta att Carema care har ett kortspel som personalen förväntas spela på personalmöten. Syftet med kortspelet är att lära ut rätt inställning.  Exempel på rätt inställning á la Carema care är: Att vi gör bra vinst är ett tecken på att vi gör ett bra jobb. Den bästa förbättringsidén är den där jag kan spara timmar och minuter. Detta handlar alltså om ett vårdföretag som erbjuder tjänster inom bland annat äldrevård och funktionsnedsättning. Ett företag, vars vinst före skatt på 390 miljoner  2009 hamnat i ett skatteparadis. Det är så cyniskt att man baxnar!

Vi på Renew Magazine vill lämna en julklapp till ledningen på Carema och dess ägare –  riskkapitalbolagen svenska Triton och amerikanska KKR. Ett kortspel med fokus på moral och etik. Korten innehåller frågor om:

1) Hur ni kan förstå mekanismerna bakom ert cyniska och giriga agerande.

2) Hur ni ska göra för att upphöra med ert cyniska och giriga agerande.

3) Hur ni ska förändra er värdegrund i positiv riktning. Observera att det inte ska handla om läpparnas bekännelser, utan en i grunden äkta förändring.

4) Hur ni ska göra för att erbjuda era kunder en bra vård och omsorg.

5) Hur ni ska göra för att visa er personal respekt samt ge dem bra arbetsvillkor.

6) Vilka filantropiska verksamheter ni ska skänka stora delar av er vinst till.

7) Om ni överhuvudtaget ska syssla med vård och omsorg

När ni är klara med kortspelet, skaffa professionell handledning för ert fortsatta arbete!

God Jul och Gott nytt år hälsar

Åsa-Mia Fellinger, Renew Magazine

 

 

 

2017-03-13T11:52:06+00:00