En helg på Åland känns alltid lite längre

Delar av redaktionen har levt stugliv  på Åland i helgen. Inte så dumt att koppla ner även om abstinensen låg och lurade runt hörnet. Internet var avstängt, båtarna uppdragna men draken som fastnade längst upp i trädet i somras var kvar trots att höststormarna börjat vina kring ön. Konstaterade att det var snö vid den här tiden förra året men nu var gräset grönt och fotbollen åkte fram en sista gång för säsongen.

Julstämning i stugan. Det kan kännas lite vemodigt att stänga igen för vintern men å andra sidan vet jag inte om jag skulle vilja bo så där lite off året runt. Det är ändå rätt skönt att kunna promenera till ICA när mjölken är slut istället för att göra det till ett dagsprojekt.

  Höst.

 

 

 

 

 

 

 

Sommar.

 

Hela somrarna ska det grillas korv i tid och otid så varför skulle något vara annorlunda nu, även om det var kolsvart utanför fönstret. Fram med ficklamporna och på med elgrillen (nä, just det eldkorgen vad undanstoppad för vintern).  Sönerna tyckte nog det var mest spännande  och tog längre och längre lovar med ficklamporna spanande in i skogen.

Här var det korv.

Vet inte om jag hade velat stöta på mig själv där ute i skogen.

Vaknade av de låg och sköt sjöfågel på en kobbe på andra sidan vattnet, hagelgevär sa morfar. Kändes inte helt riskfritt att ta sig till utedasset – men spännande. Passade också på att läsa lite ur Stina Dabrowskis nya bok som kommer recenseras här på sidan och alla utom sjuåringen var rörande överens om att Laleh tolkade Eva Dahlgren bra i ”Så mycket bättre”.

Guppade hem över Ålands hav och konstaterade att en helg alltid känns lite längre när man reser bort.

 

 

 

 

 

 

 


2017-03-13T11:52:07+00:00